"Fijat džip" ipak stiže iz Torina

Bez autora
Oct 05 2011

Italijanski proizvođač automobila "Fijat" saopštio je da će u fabrici Mirafjori u Torinu, proizvoditi automobil marke "džip". Fijat, inače, kontroliše američku kompaniju "Krajsler" (Chrysler), proizvođača tog modela terenca. Italijanska automobilska industrija je najavila da će iduće godine početi da unapređuje infrastrukturu u fabrici, kako bi proizvodnja "džipa" počela u drugoj polovini godine.U fabrici će se proizvoditi i nova i unapređena verzija modela "alfa romeo mito". Ranije ove godine radnici u fabrici Mirafjori pristali su na fleksibilnije radne propise, na kojima je "Fijat" insistirao ocenjujući da su ključni za unapređenje proizvodnje u zajedničkom preduzeću sa "Krajslerom".

Italijanski proizvođač automobila "Fijat" saopštio je da će u fabrici Mirafjori u Torinu, proizvoditi automobil marke "džip".

Fijat, inače, kontroliše američku kompaniju "Krajsler" (Chrysler), proizvođača tog modela terenca.

Italijanska automobilska industrija je najavila da će iduće godine početi da unapređuje infrastrukturu u fabrici, kako bi proizvodnja "džipa" počela u drugoj polovini godine.

U fabrici će se proizvoditi i nova i unapređena verzija modela "alfa romeo mito".

Ranije ove godine radnici u fabrici Mirafjori pristali su na fleksibilnije radne propise, na kojima je "Fijat" insistirao ocenjujući da su ključni za unapređenje proizvodnje u zajedničkom preduzeću sa "Krajslerom".

Direktor "Fijata" Serđo Markijone tada je zapretio da će, ako sindikati ne prihvate promene, naći drugo mesto za proizvodnju "džipa" i "alfa romea".

"Fijat" je saopštio i da će se novi turbo motor za "alfa romeo" proizvoditi u nekoj drugoj "Fijatovoj" fabrici u Italiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik